Betöltés...

Program


A vegán konyha alapjai Kovács Zoltánnal
10

A vegán konyha alapjai Kovács Zoltánnal

Szeretnél új alapanyagokat kipróbálni a főzés során? Örülnél, ha egy profi megmutatná, hogyan készíts bechamelmártást, gluténmentes főzeléket, tojásmentes piskótát osztatlan sikerrel? Netán ételérzékenységgel élsz együtt?

Aktuális előadások



Az est házigazdája, Kovács Zoltán kreatív vegán séf 30 éves szakmai tapasztalattal és 15 éves vegán múlttal rendelkezik. Szakmai vezetésével a Napfényes Étterem Közép-Európa legrangosabb vegán à la carte vendéglátóhelyévé vált. A Napfényes Vegánséf YouTube csatorna feliratkozóinak száma hamarosan eléri a huszonötezer főt.
Tölts el egy élménydús estét a pároddal, barátaiddal együtt és a közös alkotás és vacsora során fedezd vel a vegán konyha tápláló sokszínűségét!

PROGRAM:
– anyagismeret, beszerzési források
– főzéselméleti alapismeretei
– gyakorlati módszerek
– vágástechnikák
– egyéb konyhatechnológiai eljárások
– egyéni és csoportos előkészítés, főzés
– közös vacsora

MENÜ*:
– Zöldségkrémleves pirított magvakkal
– Szejtánkészítés – gyúrás, főzés, vágás, panírozás, sütés
– Gabonafasírt főzése – formázás, sütés
– Lasagne készítés – bolognai ragu és bechamelmártás
– Zöldborsófőzelék (gluténmentes)
– Tavaszi céklasaláta
– Meggyes-diós piskóta

* A menü változtatásának jogát fenntartjuk!

IDŐPONT: 2024. november 5. kedd, 17:00–21:00
HELYSZÍN: 1143 Budapest, Gizella út 36. (korábbi Borostyán Bistro)
AJÁNDÉK: az ételek nyomtatott receptje

Az előre megvásárolt jegyek visszaváltása kizárólag akkor áll módunkban, ha a rendezvény vis maior vagy a nem elegendő létszám miatt elmarad.
Korhatár: 15 év
Létszám: min. 7 fő, max. 18 fő.

Kovács Zoltán, a Napfényes Étterem kreatív vegán séfje:
„Több mint 15 éve tértem át vegán életmódra, és azóta a szervezetemet sokkal természetesebbnek, tisztábbnak, könnyebbnek érzem. Hivatásos szakácsként is kihívást jelentett az áttérés az új alapanyagokra, azok változatos és ízletes elkészítésére. Kitartásomban mély elhatározásom segített és adott erőt a folytonos megújuláshoz, és tudom, hogy eddigi életem egyik legmeghatározóbb, legbölcsebb döntése volt a teljes szemléletváltás az életmód és a konyhaművészet terén.
A szakács vizsgát a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában tettem le 1992-ben, majd ugyanitt megszereztem a cukrász és felszolgáló képesítést is. Ezt követően pedig a KVIF Vendéglátó Szakmenedzser felsőfokú képzést is elvégeztem.
2008 óta irányítom a Napfényes Étterem konyháját, amely folyamatos fejlődésre, változásra ösztönöz. 2010 óta tartok rendszeresen főzőtanfolyamokat, workshopokat, és hívnak élő televíziós műsorokba bemutató főzésre, kóstoltatásra, ez idáig több mint 100 alkalommal.
3 éves a Napfényes Vegánséf YouTube-csatorna, ahol pedig közel 200 receptvideó áll mindenki rendelkezésére.
Munkatársaimmal, barátaimmal azért dolgozunk, hogy minél több emberhez eljusson a vegán szemlélet, és megtapasztalják a tiszta növényi táplálkozás előnyeit. Igyekszünk úgy elkészíteni az ételeket, hogy azok gasztronómiai élményt nyújtsanak, emellett egészségesek és táplálóak is legyenek. Fontos, hogy mindannyian, akik a Napfényes Étteremben dolgozunk, legalább a vegetárius életmódot követjük, mert hisszük, hogy így válhatunk igazán hitelessé és követendővé a világban.”

SZERETETTEL VÁRUNK!
Kovács Zoltán és a Napfényes Főzőworkshopok munkatársai

Ajánló


Fedezd fel velünk népgazdaságunk büszkeségét és barangoljuk be együtt az egykori November 7. Hőerőmű zászlóshajó épületeit egy könnyű, földszintes séta…

Ismerd meg a budai Vár második világháborús ostromát a visszaemlékezők személyes történetein keresztül! Sétálj velünk a Budavári Palotanegyedben és a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!