Betöltés...

Program


AHA Kollektíva: Dense Piece

AHA Kollektíva: Dense Piece

színházterem
jegyár egységesen: 3800 Ft
támogatói jegy: 8000 Ft
időtartam: 50 perc
korosztály: 6+

Aktuális előadások



Az AHA Kollektíva 2021-ben megalakult, hattagú alkotócsoport. A közösségen belül folyamatosan változó alkotói szerepkörök teszik lehetővé a különböző nézőpontok beemelését, melyeket az előadóművészet és a különféle együttműködési formák kutatásának segítségével közelítenek meg.

A Dense Piece című előadás központi témája a sűrűség. A mozgásanyag az intenzív igénybevétel, a dinamikus koncentráció, az állandó konfrontáció, a testi és szellemi síkon érkező információáradat hatásaival dolgozik. Az előadókban kialakuló ellentmondások és a köztük létrejövő kölcsönhatások, ütközések a kiszámíthatatlan változás élményét nyújtva építenek közösségi tapasztalatot. A folyamatot a fizikális teljesítményre, a mozgásállapotok és a tér sűrítésére irányuló szándék vezeti. A táncosok magukra, egymásra, és az általuk létrehozott működésre figyelve, a külvilág hatásait kizárva haladnak végig az önmagát dinamóként újra és újra energetizáló íven, amely a rendszerek megbontásával formálódik, változtat a struktúráján és élteti a történéseket.

„…az AHA Kollektívánál a kollektivitás nem oltja ki az egyénit, hanem beépíti, megmutatja, ünnepli a különbözőségen átívelő együtt mozgás, együtt alkotás lehetőségét, olyan természetességgel, ami szinte azt az utopisztikus érzést keltheti bennünk, hogy az új társadalmi rendért már nem kell harcolnunk, hiszen elérkezett. Az AHA Kollektíva utópiája az együttműködés utópiája, ami nem súrlódástól, összecsapástól vagy feszültségtől mentes, egyszerre van benne harmónia és diszharmónia, de lehetséges és megtartó.” – részlet Erdődi Katalin, Lábán Rudolf-díj laudációjából.

Alkotók: Eyassu-Vincze Barbara, Gláser Márton, Kacsó Imola, Kancsó Luca, Oláh Balázs, Piti Vivien
Zene: Porteleki Áron
Fény: Rovó Virág
Konzulens: Szabó-Székely Ármin
Producer: SÍN Művészeti Központ
Támogató: NKA – Imre Zoltán program

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!