Betöltés...

Program


Ártatlanok - Levelek a Kner család életéből
2

Ártatlanok - Levelek a Kner család életéből

Az előadás a Levelek a Kner család életéből 1938-1949 (2023) című kötet szöveganyagára épül, a felolvasó-színház közreműködői a nagy múltú, világhírűvé vált gyomai nyomdász- és művészdinasztia életébe nyújtanak bepillantást Kner Izidor Gyomán, Budapesten és Chicagóban élő leszármazottainak levelei alapján.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: július 6. szombat, 19:00

„Lehetetlen, hogy azért, amit végeztem és létrehoztam, a halálosítélet legyen a jutalmam, kedves Miklósom. Ártatlannak érzem magam. Sok álmatlan éjszaka keserves kínlódásába került, amíg azt a feltett kérdést: a magyar népnek szüksége van-e az én pusztulásomra, jobb lesz-e neki, ha elpusztulok, használok-e neki azzal, ha elveszek, eldöntöttem. Rájöttem, hogy nem használ neki. Sőt.” – írta Kner Imre 1939 januárjában egyik barátjának.

Az előadás a Levelek a Kner család életéből 1938-1949 (2023) című kötet szöveganyagára épül, a felolvasó-színház közreműködői a nagy múltú, világhírűvé vált gyomai nyomdász- és művészdinasztia életébe nyújtanak bepillantást Kner Izidor Gyomán, Budapesten és Chicagóban élő leszármazottainak levelei alapján. A dokumentumok megidézik egy magyar zsidó család tagjainak a II. világháború előtti, alatti és utáni életesélyeit, elsősorban a menni vagy maradni kérdésére adott válaszait, az amerikai életbe való beilleszkedés élményét, a Holokauszt áldozatainak és túlélőinek tragikus sorsát.

Közreműködők

Kner Albert – Hirtling István
Kner Erzsébet – Hegyi Barbara
Kner Imre – Hegedűs D. Géza
Kner Endre– Szántó Balázs
Kner Zsuzsa – Antóci Dorottya
Kner Mihály – Szántó Balázs

Narrátor I. – Antóci Dorottya
Narrátor II. – Hegedűs D. Géza
Rendező: Hegedűs D. Géza
Dramaturg: Elek Tibor

Az előadás szöveganyagának összeállításában közreműködött az eredeti 700 oldalas könyv leveleinek válogatója, Erdész Ádám történész-levéltáros és Szil Ágnes író.

Időtartam: 120 perc szünettel

Ajánlatunk


Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 39 éve állít emléket az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének. E három napon látványos lovagi tornák, pompás királyi menet és esti fáklyás felvonulás, vásár és koncertek várják az idelátogatókat, és természetesen a méltán híres királyi palota, gyönyörű reneszánsz kertje és a Salamon-torony is újra pezsgő középkori élettel telik meg.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Kökény Attila és Rakonczai Viktor 2022-ben újra "egymásra találtak" és elhatározták, hogy közös munkába kezdenek, melynek első nyilvános előadása Debrecenben…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!