Betöltés...

Program


BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA KLUB - BJO COMBO

BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA KLUB - BJO COMBO

Első alkalommal a BJO Combo lép színpadra. Koós-Hutás Áron, Schreck Ferenc, Zana Zoltán, Birta Miklós, Hárs Viktor és Serei Dániel

Aktuális előadások



Az 1998-ban megalakult Budapest Jazz Orchestra Magyarország első professzionális, folyamatosan működő big bandje. A zenekar dinamikus fejlődése során mára a kortárs zene és a jazz zene világszinten is elismert reprezentálójává nőtte ki magát. A 25 éves együttest 2024-ben két szakmai szervezet is Kossuth Díjra jelölte.

A Budapest Jazz Orchestra küldetése a kortárs jazz, big band zene művelése mellett ápolni a kapcsolatot a műfaj gyökereivel, és közkinccsé tenni annak értékeit, szakmai tapasztalatait pedig tovább adni a fiatal muzsikus generációnak. A Budapest Jazz Orchestra céljának, feladatának tartja az improvizatív és kortárs műfajok, a magyar zenekultúra honi és nemzetközi interpretálását, a magyar művészeti értékek magas szinten történő képviseletét.

A Budapest Jazz Orchestra produkcióiban – a hagyományos big band műfajából kiindulva – végigkísérte a jazz fejlődését a ’20- as évektő a kortárs jazz-ig. A BJO az elmúlt években olyan nagyságokkal koncertezett együtt az Egyesült Államokból, mint George Duke, Joe Lovano, Peter Erskine, Jane Monheit, Ken Peplowski.

Ősbemutatók tekintetében a koncertek célja bemutatni a Budapest Jazz Orchestra tagjainak és más kortárs szerzőknek műveit és hangszereléseit, pl.: Hofecker Dániel, Mester Dániel, Oláh Kálmán, Szakcsi Lakatos Béla, Zakar Zoltán, Hárs Viktor, Binder Károly, Vukán György. Olyan könnyűzenei koncert tematikákat tart műsorán, melynek meghatározó alakjai Szörényi Levente, Horváth Charlie, Tóth Vera, Wolf Kati, Gájer Bálint, Urbán Orsi, Fehér Adrienn.

A Budapest Jazz Orchestra állandó résztvevője a hazai és külföldi jazz fesztiváloknak: az egyetlen magyar big band, amely meghívást kapott a legrangosabb fesztiválokra, továbbá rangos hazai művészeti fesztiválok állandó résztvevője.

A BJO munkássága során – a hazai jazz együttesek között egyedülálló módon – számos nemzetközileg elismert művésszel dolgozott együtt, mely által a BJO nemzetközileg is elismert big band-dé vált.

Ajánló


Három nő. Három különböző élet,három különböző karakter,három különböző válás...

Kiscsillag Akusztik koncert vendég: Falusi Mariann

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!