Betöltés...

Program


Crazy Daisy Jug Band és barátai koncertje

Crazy Daisy Jug Band és barátai koncertje

Crazy Daisy Jug Band és barátai koncertje Cryns János (Cini) emlékére

Aktuális előadások



„A dalnok azért énekel, mert énekelni akar. Így volt ezzel Cini is.

Játszott szájharmonikán, furulyán, dorombon, húros hangszereken, bármin, amiből hangot tudott kicsalni kézzel vagy szájjal.

Különös viszonya volt a gitárokhoz: jöttek-mentek az életében. A világ összes gitárja hozzá tartozott: az egyiket elajándékozta, a másikat ellopták, a harmadikat megtartotta, a negyediken játszott, az ötödikkel, sokadikkal, fogalmam sincs, hogy mi történt. Úgy, ahogy az együttesei is jöttek, aztán elmúltak: az Éhenkórászok, a Macskanadrág, az Ecetfa, a Csontváz duó, a Himby-Limby és legutoljára a Craisy-Daisy Jug Band. Sajnos, nem tudunk többet. Pedig csavargásai közben, szerte az országban számtalan zenésszel és zenekarban játszott.”

(Részlet a temetésen elhangzott gyászbeszédből: 2024.május 24.)

 

 

Crazy Daisy Jug Band

A Crazy Daisy Jug Band 2007-ben alakult Sopronban. Az indulás két korábbi formáció, a 2002-ben alakult Crazy Daisy Duó és a Magyarországon 2002-től 2007-ig angol nyelvet tanító amerikai zenész Frank Hauser Jr. itt alapított zenekarának maradványainak egyesüléséből jött létre.

A zeneileg eléggé széles spektrumú repertoárban felhangzó dalok elkalauzolnak az 1920-as és 30-as évek "szegény ember jazz zenéjétől”, az 1960-as és 70-es években született angolszász zenéken keresztül a saját szerzeményekig. A zenekar már a megalakulás évében, még nem ezen a néven és vendégzenészekkel kiegészülve elnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál zsűritagjainak szavazatát, azonban a fesztiváligazgató más irányú elképzelése miatt nem nyerhette meg a fesztivált. Ez nem szegte kedvét a csapatnak, akik a következő években új tagokkal is kiegészülve sorra járták az országot és koncerteztek. Kedvenc helyük az azóta sajnos jobb létre szenderült kapolcsi Művészetek Völgye volt, ez időtájt volt olyan év, amikor a 10 nap alatt 16 koncertet adott a zenekar a völgyben. A zenekar 2011 -ben kéthetes 6 koncertből álló prágai turnén vett részt aminek keretében fellépett az Európa hírű Blues Sklep színpadán is. Ezt követően elnyerték az első ízben megrendezett Kecskeméti Utcazene Fesztivál legjobb zenekarának díját is. A későbbiekben időként új és új tagokkal kiegészülve koncerteztek ekkor vált rendszeres hangszerré a lavórbőgő is. Ebben az időben a zenekar rendszeresen fellépett a bécsi Louisiana Blues Pubban is. Mindmáig a legérdekesebb, legmegtiszteltetőbb fellépésük 2019-ben a szombathelyi Lamantin Jazzfesztivál Blues gálaestjén történt, ahol a Grammy díjas amerikai zongorista Jon Cleary zenekarának lehetett a banda az előzenekara. Ezt követően még ebben az évben különdíjasok lettek a Szegedi Utcazene Fesztiválon, majd az elmúlt év decemberében önálló műsorral jelentkezhettek az ausztriai, bécsi székhelyű Orange 104 rádióban.

A zenekar különlegessége az egyedi hangzás, amit olyan jellegzetes jug band-es hangszerekkel érnek el, mint a jug (demizson, üveg), a washtab, azaz a lavórbőgő, a washboard, azaz a mosódeszka, a kazoo, a szájharmonika .

Utcák, terek, kocsmák, klubok és fesztiválok gyakori vendége a CDJB - igazi utazó, hangulatteremtő és kalandszerető zenekar.

 

A zenekar tagjai:

Pénzel Péter - gitár, ének, kazoo, szerző

Tujmer Zoltán - dobok, jug

Kádár Tibor - zongora

Schneider Gábor - lavórbőgő

Dobránszky Péter - szájharmónika

Állandó vendégzenészük:

Horváth Tibor - gitár, dobro, szájharmónika (A szombathelyi Blues Jam zenekar vezetője)

Ajánló


Tavasz, nyár, ősz, tél – Haydn korszakos oratóriumában az örök körforgást változtatta hangjegyekké. Ahhoz, hogy az egyes dallamok és motívumok…

A csodálatos Budapest Bár zenekar ezúttal Behumi Dórival, Ferenczi Borával, Németh Jucival, Frenkkel, Mező Misivel és Szűcs Krisztiánnal érkezik.

Ne hagyja ki a gyönyörű zene felejthetetlen estjét, amelyen a világ egyik legkiválóbb zongoristája és zeneszerzője, Ludovico Einaudio dallamai csendülnek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!