Betöltés...

Program


Egy amerikai Párizsban

Egy amerikai Párizsban

A 17:18-as bérlet zárókoncertjén az amerikai zene történetének rendkívül érdekes leágazásával, az úgynevezett szimfonikus jazz irányzatával ismerkedhetnek meg a zenebarátok, amely a hagyományos zenekari muzsika eszköztárát a jazz elemeivel, könnyed ritmusaival és színes harmóniáival bővíti ki.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 24. vasárnap, 17:18

A Győri Filharmonikus Zenekar előadásában az életének utolsó szakaszát amerikai emigrációban töltő Dohnányi Ernő 1953-ban, az Ohio Egyetem jubileumára komponált, népszerű amerikai dallamok fantáziadús feldolgozását kínáló Amerikai rapszódiája hangzik el, majd a zeneszerzőként, karmesterként, zongoristaként és a klasszikus zene felülmúlhatatlan hatású népszerűsítőjeként egyaránt világhírű Leonard Bernstein 1944-ben bemutatott nagysikerű musicalje, „A városban" három dinamikus táncepizódja hangzik el. A hangverseny zárószáma Gershwin remekműve, a Gene Kelly zseniális filmje által is világszerte ismertté vált Egy amerikai Párizsban lesz. Az hangverseny dirigense Farkas Róbert, házigazdája dr. Szabó Balázs zenetörténész lesz.

Műsor:

Dohnányi E.: Amerikai rapszódia, op. 47     
L. Bernstein: On the town — három táncepizód    
G. Gershwin:  Egy amerikai Párizsban                                

Vezényel: Farkas Róbert     

Ajánlatunk


Zenés Kalandtúra – musical két részben-

A Tesztoszteron ironikus és humoros látlelet a nemek közti különbségekről és azonosságokról, frusztrációkról és félelmekről, magunkkal hozott és öntudatlanul is működő családi mintáinkról.

Ajánló


Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi Mária evangéliuma című rockoperáját 30 évvel ezelőtt mutatták be a Madách Színházban,…

A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!