Betöltés...

Program


Székely Attila zongoraestje

Székely Attila zongoraestje

Székely Attila Marosvásárhelyen kezdte zenei tanulmányait ,Szőnyi Zoltán tanítványaként majd Budapesten folytatta Jandó Jenő irányítása alatt. Diplomáját a kolozsvári zeneakadémián szerezte ,tanára Adriana Bera, majd a németországi trossingeni zeneművészeti főiskolán folytatta zongoraművészi képzését.

 több

Aktuális előadások



Több verseny díjazottja:1999ben a bukaresti Chopin versenyen első,a nemzetközi „Jeunesses Musicales” versenyen harmadik helyezést ér el.2002ben Trossingenben elnyeri a DAAD ösztöndíját és különdíját is,ugyanitt kamarazenéből és dalkíséretből is diplomázik.

Gyermekkora óta visszatérő vendége számos filharmóniának, rendszeresen koncertezik Európaszerte. Fellépett a salzburgi Schlosskonzerteken, a franciaországi „Festival d`Annecyn”. A svédországi Koster Festivalen állandó meghívott művésze de koncertezett a frankfurti Alte Operben Justus Franz irányítása alatt,a hamburgi Leiszhalleban, a berlini Filharmonikusok kamaratermében, a berlini Konzerhausban valamint föllépett a neves londoni „Saint Martin in the fields“ társaság által szervezett koncerten.

2019ben megjelent első lemeze „Moment of Clarinet” címmel, partnere Balogh József magyar klarinétművész és zeneszerző majd 2022ben egy újabb lemeze látott napvilágot: „Reflections“ albumán Schubert 3 hegedű-zongora szonatinája hallható, partnere Artur Kaganovskiy hegedűművész.

Székely Attila 2021 óta a nagyváradi Partium egyetem docense.

Műsoron:

Haydn,Beethoven,Liszt,Chopin és Brahms művek

Ajánló


Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Folytatódik Takács-Nagy Gábor sorozata! Még szerencse, hogy a két bécsi klasszikus, Haydn és Mozart szimfonikus életműve elegendő munícióval szolgál a…

A Kowalsky meg a Vega zenekar a 2025-ös év koncertszezonját egy fergeteges nagykoncerttel nyitja meg február 8-án, a Papp László…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!