Betöltés...

Program


XII. SLAM POETRY ORSZÁGOS BAJNOKSÁG - Döntő

XII. SLAM POETRY ORSZÁGOS BAJNOKSÁG - Döntő

Az Országos Egyéni Slam Poetry Bajnokságot 2023-ban, üstökösként feltűnve, Friss Benjámin nyerte meg a Trafóban. Nagy sikerrel képviselte országunkat a 2024 januárjában, a belgiumi Antwerpenben rendezett Poetry Slam Európa Bajnokságon, elhozva, immár hagyományosan – a honi közönség erejét és összetartását dicsérően - a közönségdíjat.

Aktuális előadások



Azért, hogy ezúttal is állhasson valaki a dobogó tetejére, a szeptemberi előválogatókról döntőbe jutott slammerek próbálnak mindent megtenni, ami a műfajba még belefér.

A 12. döntőn, ami minden évben a magyarországi slam poetry szcéna legrangosabb eseménye, Friss Benjámin, regnáló Magyar bajnok, az aktuális bajnok, Csiszér Dániel, Erdélyből, és a szeptemberi előválogatókon bejutott slammerek csapnak össze. A produkciókat 5 fős zsűri értékeli, melynek elnöke idén Simon Márton költő, műfordító, a magyarországi slam poetry egyik legfontosabb alakja. Őt egészíti ki Kemény Zsófi, költő, író, forgatókönyvíró és slammer, és további két szakmai zsűritag. Az ötödik zsűritag, a poetry slam hagyományaihoz híven, önként jelentkezéses alapon, a közönség soraiból kerül ki. Az ő pontszámaik alapján hirdetik majd ki az első 3 helyezettet, a zsűri különdíjast, és a publikum által a helyszínen leadott szavazatok alapján kiosztásra kerül a közönségdíj is.

A hangulatot fokozza az Amoeba zenekar, a Kiégő Izzók vizuál csapata, felkért vendégelőadók valamint a Slam Poetry Budapest házigazdái, Mészáros Péter és Németh Péter Zeek.


180'

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!